2011-06-11 - 2011-06-12 Inventeringsläger 11-12 juni

Inger Karlsson

Under Pingsthelgen åkte vi till Ängelsberg för att inventera vår ruta både på lördagen och söndagen. Första dagen delade vi upp oss i fyra grupper som höll till på alla sidor om sjön Snyten. På eftermiddagen utbröt ett häftigt åskväder som avbröt all inventering i alla fall i min grupp. En lokal tromb över Engelsberg bruk fick en del askar och andra lövträd att falla som furor och vi blev genomvåta. På kvällen samlades vi på vandrarhemmet i Ängelsberg och gick igenom några av dagens fynd, för att bara friska upp minnet eller för att få hjälp med artbestämning.

Några övernattade på vandrarhemmet och vaknade tidigt av åska och regn. Precis före kl 9 när dagens inventering skulle börja upphörde regnet och vi fick ännu en solig dag. Vi inventerade i tre grupper om 4-5 personer. Lokaler som besöktes var sjöstranden, längs banvallen, gårdsmiljöer och vägkanter.

Helgen avslutades med söndagslunch på Nya Serveringen i Ängelsberg och därefter samling under en vackert blommande daggros och med utsikt över Åmänningen. Andra vackra fynd från inventeringen var brudborste, foderlosta, kamomill och fler rosor. 831 observationer av 305 taxa lades in i Artportalen.